Közlekedés és az ingatlanpiac - egy tévés interjú margójára | Tekrama Blog

Közlekedés és az ingatlanpiac - egy tévés interjú margójára

Szerző Tekrama · 2020 Január 27 · 1 perc olvasási idő

Mit lehet tenni?

A Karácsony Gergely új budapesti főpolgármesterrel készített interjú nagy vihart kavart a teljes magyar offline és online médiában. Politikai pártállástól függetlenül azonban nagyon fontos kérdések kerültek terítékre, mindenkihez eljutottak az alábbi „üzenetek”:

- kerékpáros közlekedés fontossága

- tömegközlekedés

- klímavészhelyzet

- Zöld Budapest

- elektromos autók

- Parkolási helyzet a Kunigunda utcában (J)

zoldovezet

Mivel ezek a témák eléggé nagy médiavisszhangot kaptak, érdemes megnézni, hogy ingatlanpiac szempontjából mit jelentenek ezek a kérdések. Alapvető fontosságú, hogy a levegőminőség és a zsúfoltság csökkenjen a Hungária körgyűrűn belül, és hogy az agglomerációban „alvó, élő”, de a fővárosban dolgozó emberek ne két autóval érkezzenek be a nagy csomópontok felé reggel, és hagyják el este.

Írtunk az agglomerációról, ingatlanpiacáról mi is itt: https://tekrama.com/blog/ki-a-zoldbe és itt: https://tekrama.com/blog/budapest-vonzereje-halvanyul).

dugo

A fővárosban 162 órát ültek dugóban az autósok a „dugóstatisztika” szerint, ami 11%-os növekedés (érdekességek itt: https://24.hu/kozelet/2020/01/26/budapest-dugo-statisztika/). Ez azt jelenti, hogyha egy család mindkét felnőtt keresője autóval jár be dolgozni, mert a tömegközlekedés, például a Dunaharaszti felé menő váci vonal nem kiszámítható, akkor negyven napot „üldögéltek” idegeskedve. Erre a vasútfejlesztések, parkolóházak és az autós közlekedés prioritásának átgondolása szükséges. Látszik a körvasútfejlesztés gondolatából, a HÉV-fejlesztési tervekből, és a modern kétemeletes vonatvásárlásokból, hogy van erre törekvés. Ez valós alternatívát és csökkenő nyomást jelenthet a belváros szempontjából.

Ezt kiegészítheti a BUBI rendszere, amely eléggé bevált módja lehet Amszterdamhoz hasonlóan a rövidtávú és egészséges közlekedésnek. Ma az a helyzet, hogy a Hungária körút sok sávja mellett tekerni, fizikai erőkifejtéssel, nagyobb levegővétellel nem biztos, hogy nagyon egészséges tevékenységet végeznek a bringások.

Amennyiben a régóta emlegetett „dugódíj” bevezetésre kerül, vagy más adminisztratív-korlátozó eszközzel kevesebb autó lesz a fővárosban, és valós megoldásokat adnak az autósok számára, hogy tegyék le a járművüket, akkor még inkább felértékelődnek majd az agglomerációs települések (például az új Közlekedési Múzeum mellé tervezett hatvani vonal vonatmegállója miatt, vagy a HÉV-ek Kálvin térig történő földalatti bevitele, középtávon a négyes metró hiányzó szakaszainak beépítése, ferihegyi vasút, stb.) ingatlanjai. Az ingatlan kalkulátor jelentősen felértékelt ingatlanárakat fog mutatni, ha a beutazás, ráhordás sokkal hatékonyabb, kulturált körülmények között zajlik. Ebben jelentős szerepe lesz Karácsony Gergely főpolgármesternek, és Vitézy Dávidnak (terveiről itt bővebben olvashattok: https://www.portfolio.hu/ingatlan/20200122/vitezy-david-elarulta-mit-tervez-budapesttel-413235).

ingatlan

Korábbi, hasonló témát boncolgató írásunkat ajánljuk figyelmedbe: https://tekrama.com/blog/budapest-vonzereje-halvanyul

Kérdésed vagy véleményed lenne a témával kapcsolatban? Írj nekünk: https://www.tekrama.com/contact-us.

Ne maradj le izgalmas, ingatlannal kapcsolatos témákról szóló bejegyzéseinkről! Kövess minket Facebook-on, Instagram-on és a YouTube-on a további hasznos tippekért és tudnivalókért!

Tekrama! Te Otthonod, Te Pénzed, Te Időd.